SUBDIVISION ADDITION

SUBDIVISION ADDITION

Wellesley, Massachusetts

Located in a quiet suburb, this addition and renovation of a 1950s colonial style home creates a new dialogue between the polite public face of the existing house and its expressive and informal addition.  The public side of the addition unassumingly adheres to a vernacular saltbox style in its massing and cladding, belying a transformation on the private side beyond.  Here the roof plane folds and rises to expand the vertical surface of wall and window, while large bands of horizontal strip glazing diminish boundaries between interior and exterior.  The juxtaposition between old and new continues inside, as the fluid and open spatial dynamic of the addition contrasts with the divided and cellular nature of the original house.  Terracing floor plates and generous windows lead to an outdoor space cradled by the new addition, sitting at the intersection of its two contrasting characters.

SUBDIVISION ADDITION

SUBDIVISION ADDITION

Wellesley, Massachusetts

Located in a quiet suburb, this addition and renovation of a 1950s colonial style home creates a new dialogue between the polite public face of the existing house and its expressive and informal addition.  The public side of the addition unassumingly adheres to a vernacular saltbox style in its massing and cladding, belying a transformation on the private side beyond.  Here the roof plane folds and rises to expand the vertical surface of wall and window, while large bands of horizontal strip glazing diminish boundaries between interior and exterior.  The juxtaposition between old and new continues inside, as the fluid and open spatial dynamic of the addition contrasts with the divided and cellular nature of the original house.  Terracing floor plates and generous windows lead to an outdoor space cradled by the new addition, sitting at the intersection of its two contrasting characters.

SUBDIVISION ADDITION

SUBDIVISION ADDITION

Wellesley, Massachusetts

Located in a quiet suburb, this addition and renovation of a 1950s colonial style home creates a new dialogue between the polite public face of the existing house and its expressive and informal addition.  The public side of the addition unassumingly adheres to a vernacular saltbox style in its massing and cladding, belying a transformation on the private side beyond.  Here the roof plane folds and rises to expand the vertical surface of wall and window, while large bands of horizontal strip glazing diminish boundaries between interior and exterior.  The juxtaposition between old and new continues inside, as the fluid and open spatial dynamic of the addition contrasts with the divided and cellular nature of the original house.  Terracing floor plates and generous windows lead to an outdoor space cradled by the new addition, sitting at the intersection of its two contrasting characters.

SUBDIVISION ADDITION

SUBDIVISION ADDITION

Wellesley, Massachusetts

Located in a quiet suburb, this addition and renovation of a 1950s colonial style home creates a new dialogue between the polite public face of the existing house and its expressive and informal addition.  The public side of the addition unassumingly adheres to a vernacular saltbox style in its massing and cladding, belying a transformation on the private side beyond.  Here the roof plane folds and rises to expand the vertical surface of wall and window, while large bands of horizontal strip glazing diminish boundaries between interior and exterior.  The juxtaposition between old and new continues inside, as the fluid and open spatial dynamic of the addition contrasts with the divided and cellular nature of the original house.  Terracing floor plates and generous windows lead to an outdoor space cradled by the new addition, sitting at the intersection of its two contrasting characters.

SUBDIVISION ADDITION

SUBDIVISION ADDITION

Wellesley, Massachusetts

Located in a quiet suburb, this addition and renovation of a 1950s colonial style home creates a new dialogue between the polite public face of the existing house and its expressive and informal addition.  The public side of the addition unassumingly adheres to a vernacular saltbox style in its massing and cladding, belying a transformation on the private side beyond.  Here the roof plane folds and rises to expand the vertical surface of wall and window, while large bands of horizontal strip glazing diminish boundaries between interior and exterior.  The juxtaposition between old and new continues inside, as the fluid and open spatial dynamic of the addition contrasts with the divided and cellular nature of the original house.  Terracing floor plates and generous windows lead to an outdoor space cradled by the new addition, sitting at the intersection of its two contrasting characters.

SUBDIVISION ADDITION

SUBDIVISION ADDITION

Wellesley, Massachusetts

Located in a quiet suburb, this addition and renovation of a 1950s colonial style home creates a new dialogue between the polite public face of the existing house and its expressive and informal addition.  The public side of the addition unassumingly adheres to a vernacular saltbox style in its massing and cladding, belying a transformation on the private side beyond.  Here the roof plane folds and rises to expand the vertical surface of wall and window, while large bands of horizontal strip glazing diminish boundaries between interior and exterior.  The juxtaposition between old and new continues inside, as the fluid and open spatial dynamic of the addition contrasts with the divided and cellular nature of the original house.  Terracing floor plates and generous windows lead to an outdoor space cradled by the new addition, sitting at the intersection of its two contrasting characters.

SUBDIVISION ADDITION

SUBDIVISION ADDITION

Wellesley, Massachusetts

Located in a quiet suburb, this addition and renovation of a 1950s colonial style home creates a new dialogue between the polite public face of the existing house and its expressive and informal addition.  The public side of the addition unassumingly adheres to a vernacular saltbox style in its massing and cladding, belying a transformation on the private side beyond.  Here the roof plane folds and rises to expand the vertical surface of wall and window, while large bands of horizontal strip glazing diminish boundaries between interior and exterior.  The juxtaposition between old and new continues inside, as the fluid and open spatial dynamic of the addition contrasts with the divided and cellular nature of the original house.  Terracing floor plates and generous windows lead to an outdoor space cradled by the new addition, sitting at the intersection of its two contrasting characters.